Κάθε έτος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απονέμει το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη σε πολίτες, ομάδες, ενώσεις ή οργανισμούς για έργα που έχουν πραγματοποιήσει και έχουν επιδείξει εξαιρετικά επιτεύγματα,  με προσφορά στην κοινωνία της ΕΕ.

Η κ. Σπυράκη, ως μέλος της Ειδικής Επιτροπής για την καταπολέμηση του καρκίνου BECA,προτείνει την υποψηφιότητα της «ΣΤΟΡΓΗΣ» για την ύψιστη ευρωπαϊκή διάκριση, επιχειρηματολογώντας για την ξεχωριστή προσφορά του Συλλόγου προς τα παιδιά με κακοήθη νοσήματα επί 30 ολόκληρα χρόνια. «Η επιλογή της «ΣΤΟΡΓΗΣ» θα αποτελέσει αναγνώριση της συνεισφοράς  και δικαίωση των κόπων της» τονίζει χαρακτηριστικά η ευρωβουλευτής , η οποία πρωτοστάτησε στην ένταξη του παιδιατρικού καρκίνου, στο σχέδιο δράσης κατά του καρκίνου στην ΕΕ #EuropeBeatingCancer.

Ο καρκίνος αποτελεί την πρώτη  αιτία θανάτου από ασθένεια, σε παιδιά μεγαλύτερα του έτους. Μόνο το 2020 περισσότερα από 15.500 παιδιά και έφηβοι διαγνώστηκαν με καρκίνο  σε όλη την Ευρώπη ενώ 2.000 μικροί ασθενείς έχασαν τη ζωή τους την ίδια χρονιά.

Ο Σύλλογος «ΣΤΟΡΓΗ» ιδρύθηκε το 1991 με πρωτοβουλία της προέδρου του, Τίμης Μπακατσέλου,  από ομάδα γυναικών, με στόχο τη στήριξη προς τους μικρούς ασθενείς και τις οικογένειές τους –σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα- στη μάχη τους κατά του καρκίνου.

Στην πλούσια δράση του, συμπεριλαμβάνεται το «Αιματολογικό Κέντρο ΣΤΟΡΓΗ», το οποίο ανέγειρε και εξόπλισε επιστημονικά και ξενοδοχειακά στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου».  Είναι μοναδικό στην Ελλάδα, στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο, το οποίο λειτουργεί ως αυτόνομη μονάδα .

Με δαπάνες του Συλλόγου, έχουν εξοπλιστεί με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα δύο ογκολογικές αιματολογικές παιδιατρικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη, στα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο» και «ΑΧΕΠΑ», που εξυπηρετούν όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Επιπλέον, χρηματοδότησε κλινικές εργαστηριακές ερευνητικές εργασίες που αφορούσαν μελέτες – αναλύσεις του DNA, γενετικού υλικού, των καρκινικών μεταλλάξεων που παρουσιάζονται στους όγκους των παιδιών.

Από το 2016 διαθέτει ξενώνα φιλοξενίας για παιδιά με καρκίνο και τους γονείς τους στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης αλλά και μεταφορά των οικογενειών από και προς τα νοσοκομεία της πόλης, με ασφάλεια με το ιδιόκτητο 9θέσιο αυτοκίνητο της.