ΙΤΕ

Image removed.Eλέγξτε την πηγή

Image removed.Ελέγξτε την ιστορία

Image removed.Ελέγξτε το πρόσωπο που την υπογράφει

Image removed.Σκεφτείτε πριν κοινοποιήσετε

Το μήνυμα αυτό, έστειλα σήμερα, σε δεκάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν στην εκδήλωση που συνδιοργανώσαμε με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) με θέμα «Παραπληροφόρηση και ψεύτικες ειδήσεις», στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων «Καραπάντσειο».

Τον Οκτώβριο, η European Commission δημοσίευσε έναν αναλυτικό οδηγό, μια εργαλειοθήκη, για εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης και την ενίσχυση του ψηφιακού γραμματισμού στις τάξεις τους.H ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της εκπαίδευσης στην ανάπτυξη της ψηφιακής παιδείας και η δυνατότητα εντοπισμού των ψευδών ειδήσεων με βάση την εργαλειοθήκη της ΕΕ μπορούν να διδαχθούν στα σχολεία.

Ευχαριστώ θερμά την υπεύθυνη επικοινωνίας και την υπεύθυνη προώθησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ SaferInternet4Kids Κατερίνα Ψαρουδάκη και Μαριεύα Καρκανάκη αντίστοιχα, για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις τους στην εκδήλωση.

Ευχαριστώ πολύ επίσης, το δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Χρήστο Ρουμπίδη και φυσικά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τις παρουσιάσεις τους.

Ως καλύτερη πρόταση βραβεύτηκε από την κριτική επιτροπή η παρουσίαση που έκανε το 4ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων , ενώ βραβεύτηκε επίσης και το 1o ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων για την εφαρμογή e-Safety που αφορά τους κινδύνους στο διαδίκτυο. Μαθητές και από τα δύο σχολεία θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες και να ξεναγηθούν στο Ευρωκοινοβούλιο με δική μου πρόσκληση.